BMW Motorrad presenteert nieuwe BMW G 310 R.

BMW Motorrad presenteert nieuwe BMW G 310 R.

Met de BMW G 310 R bracht BMW Motorrad in 2015 een nieuwe dynamische roadster op de markt. Snel en wendbaar in de stad, zelfverzekerd en krachtig op de open weg – zo wist de dynamische roadster heel wat klanten over de hele wereld te verleiden. Om dit succes verder te zetten, heeft BMW Motorrad de BMW G 310 R klaargemaakt voor de toekomst en diverse verbeteringen doorgevoerd.

Met zijn krachtige, dynamische eencilinder opende de verschijning van de BMW G 310 R in 2015 de wereld van de dynamische roadster van BMW Motorrad. Snel en wendbaar in de stad, zelfverzekerd en krachtig op de open weg – zo wist de levendige, doelgerichte dynamische roadster heel wat klanten over de hele wereld te verleiden. Om dat in de toekomst te bestendigen, heeft BMW Motorrad de BMW G 310 R klaargemaakt voor de toekomst en diverse verbeteringen doorgevoerd.

Eencilindermotor gehomologeerd volgens de EU 5-normen, met automatische vrijloopboost, elektromotorische gasregeling en zelfboostende antistuiterkoppeling.

Het hart van de nieuwe BMW G 310 R is nog steeds de betrouwbare, vloeistofgekoelde eencilindermotor van 313 cm³ met vier kleppen, twee bovenliggende nokkenassen en elektronische brandstofinjectie. De naar achteren hellende cilinder en de 180 graden gedraaide cilinderkop met inlaat vooraan en uitlaat achteraan blijven de voornaamste designkenmerken. Deze opstelling verzekert een optimale kanalisering van de verbrandingslucht en resulteert in een bijzonder compacte voertuigarchitectuur. Met zijn vermogen van 25 kW (34 pk) bij 9.500 t/min en zijn maximumkoppel van 28 Nm bij 7.500 t/min is de eencilindermotor van de nieuwe BMW G 310 R de ideale partner voor dynamisch roadsterplezier, ook in de huidige EU 5-homologatie.

Voor gebruik in de nieuwe BMW G 310 R werd de motor uitgerust met een zogeheten “electronic throttle grip” (elektromotorische gasregeling), waardoor hij voortaan een nog gevoeligere gasrespons biedt. Ook wordt het stationaire toerental automatisch verhoogd bij het starten om te voorkomen dat de motor plots afslaat. De zelfboostende antistuiterkoppeling is eveneens nieuw. Ze vermindert het remkoppel van de motor en komt de rijveiligheid sterk ten goede, vooral tijdens remmanoeuvres waarbij tegelijk wordt teruggeschakeld. Het systeem beperkt ook de kracht die de rijder moet uitoefenen op de koppelingshendel.



Nieuwe LED-koplamp en LED-richtingaanwijzers – optimaal zien en gezien worden.

De BMW G 310 R gebruikte al LED-technologie voor de remlichten. Het nieuwe model gaat nog een stap verder en meet zich een full-LED-koplamp aan voor een nog beter zicht in het donker, evenals LED-richtingaanwijzers voor een verhoogde zichtbaarheid in het verkeer. De nieuwe LED-koplamp garandeert een bijzonder heldere en homogene verlichting van de weg. De drie lichtfuncties – grootlicht, dimlicht en, afhankelijk van het land, dagrijlicht – kunnen eenvoudig worden bediend met de toetsen op de linkerkant van het stuur.

Hendels voor rem en koppeling verstelbaar in vier stappen.

Zowel de koppelingshendel als de handremhendel is nu verstelbaar in vier stappen. Dat biedt heel wat ergonomische voordelen, vooral voor mensen met kleine handen. Stand drie van de instelbare remhendel komt overeen met de huidige gripbreedte. In de eerste stand staat de remhendel 6 mm dichter bij het stuur.



Zacht heruitgevonden design met twee aantrekkelijke basiskleuren en de exclusieve stijloptie “Sport”.

Dynamiek en wendbaarheid komen ook tot uiting in het design van de nieuwe BMW G 310 R. Hier is de visuele gelijkenis met sportieve verwanten zoals de BMW S 1000 R onmiskenbaar. Dat komt ook tot uiting in het kleurenschema van de dynamische roadster. De drie kleuropties van de BMW G 310 R hebben allemaal het volgende gemeen: de afdekkingen voor de alternator, de koppeling en de waterpomp, evenals de voetdrempelplaat en de handgreep achteraan, nu gelakt in de metaalkleur Titanium Grey.

Naast de basiskleur Cosmic Black en een geaccentueerde mannelijke toets is nu een extra basiskleur beschikbaar, Polar White, die samen met blauw gelakte accenten op een frisse, dynamische manier de traditionele BMW bedrijfskleuren vormt. In Sport-stijl met de basiskleur Limestone Metallic, een opvallende rode “R”-signatuur op de aerodynamische zijpanelen en een rood frame en dito velgen onthult de nieuwe BMW G 310 R zijn sportieve kant met vertrouwen.

Alle nieuwe kenmerken van de BMW G 310 R in een oogopslag:

  • Eencilindermotor gehomologeerd volgens de EU 5-normen, met elektromotorische gasregeling en vrijloopboost.
  • Zelfboostende antistuiterkoppeling.
  • Nieuwe LED-koplamp en LED-richtingaanwijzers.
  • Hendels voor rem en koppeling verstelbaar in vier stappen.
  • Afdekkingen voor de alternator, de koppeling en de waterpomp, evenals de voetdrempelplaat en de handgreep achteraan gelakt in de metaalkleur Titanium Grey.
  • Zacht heruitgevonden design met twee aantrekkelijke basiskleuren en de exclusieve stijloptie “Sport” met rood als accentkleur.



Terug naar overzicht