De nieuwe BMW CE 02.

De nieuwe BMW CE 02.

Met de nieuwe BMW CE 02 presenteert BMW Motorrad ongeveer twee jaar na de CE 04 opnieuw een e-voertuig voor stedelijke agglomeraties.

Daarmee zet het zijn strategie van elektrische mobiliteit consequent voort. Dankzij zijn elektrische aandrijving, trendsettende design en innovatieve oplossingen is de eParkourer een dynamische partner voor een nieuw soort mobiliteit en biedt hij massa's rijplezier in een stedelijke omgeving.

De nieuwe BMW CE 02 – noch e-scooter, noch e-motorfiets: de coole eParkourer voor steden en stedelijke gebieden.

Met de nieuwe BMW CE 02 presenteert BMW Motorrad ongeveer twee jaar na de CE 04 opnieuw een e-voertuig voor stedelijke agglomeraties. Daarmee zet het zijn strategie van elektrische mobiliteit consequent voort. Dankzij zijn elektrische aandrijving, trendsettende design en innovatieve oplossingen is de eParkourer een dynamische partner voor een nieuw soort mobiliteit en biedt hij massa's rijplezier in een stedelijke omgeving.

Vooruitstrevend ontwerp met nieuwe proporties en veel ruimte voor personalisering.

De nieuwe BMW CE 02 is een nieuwe manier om kennis te maken met BMW Motorrad. Hij is elektrisch, spreekt vooral jongeren aan en is geen e-motorfiets of e-scooter. Het is een eParkourer. Gemaakt voor de stad en stedelijke omgevingen. Wendbaar, praktisch, robuust en qua ontwerp teruggebracht tot de essentie. Grote wielen zorgen voor robuustheid en tegelijkertijd voor rijplezier op allerlei ondergronden. De zwarte basiskleur voor het frame, de wielen, het voorspatbord en de stroomlijnkap bovenaan, en de matte metaalkleur Granite Grey voor de motorkap bieden net zo'n spannend contrast als het samenspel van matte en hoogglanzende oppervlakken. In de speciale HIGHLINE-uitvoering ziet de nieuwe CE 02 er extravert en kleurrijk uit. Dankzij de goud geanodiseerde vorken en het banddesign in combinatie met Petrol als contrastkleur ziet de CE 02 er dynamisch en toekomstgericht uit, zelfs als hij stilstaat.

Krachtige aandrijving, laag gewicht en praktisch bereik. Twee prestatievarianten.

Bestuurders vanaf 18 jaar* (*16 jaar in Luxemburg) mogen rijden met de nieuwe CE 02 met een maximaal vermogen van 11 kW (15 pk). In de versie met 4 kW (5 pk) (nominaal vermogen van 3,2 kW (4 pk)) met een begrenzing tot 45 km/u voldoet de nieuwe CE 02 ook aan de eisen van rijbewijscategorie AM en mag er in België bijvoorbeeld mee gereden worden vanaf 16 jaar en door bestuurders met een autorijbewijs. Daarnaast zijn er nog meer landspecifieke regels. In de 11 kW-versie stelt de krachtige aandrijving de nieuwe CE 02 in staat om snel te accelereren aan verkeerslichten en biedt hij een dynamische rijervaring. Met een topsnelheid van 95 km/u kan hij ook mee op snelwegen en het rijbereik van meer dan 90 km (11 kW-versie volgens WMTC) maakt lange avonturen in de stad mogelijk.

Dankzij het lage gewicht van slechts 132 kg (11 kW-versie) of 119 kg (4 kW-versie) en de lage zithoogte van slechts 750 mm wordt de nieuwe CE 02 ook gekenmerkt door speelse rijeigenschappen.

Twee rijmodi "Flow" en "Surf" als standaarduitrusting en "Flash" als optie en origineel BMW Motorrad accessoire.

De nieuwe CE 02 wordt standaard geleverd met de rijmodi "Flow" en "Surf". "Flow" biedt de optimale set-up om in stadsverkeer te cruisen, terwijl "Surf" een dynamische rijervaring biedt buiten het drukke stadsverkeer. De rijmodus "Flash" is ook beschikbaar als sportieve en dynamische aanvulling als onderdeel van de optionele HIGHLINE-uitrusting en als origineel BMW Motorrad accessoire.

Externe lader als standaarduitrusting en een snellader als optie en als origineel BMW Motorrad accessoire.

De nieuwe BMW CE 02 wordt standaard geleverd met een externe lader met een laadvermogen van 0,9 kW. Die maakt snel en comfortabel opladen aan standaard huishoudelijke stopcontacten mogelijk. Het gaat nog sneller met de snellader met een laadvermogen van 1,5 kW, die beschikbaar is met de optionele HIGHLINE-uitrusting en als origineel BMW Motorrad accessoire (enkel 11 kW-versie).

Chassis met buizenframe met dubbele lus, telescoopvork, enkelzijdige swingarm en gegoten lichtmetalen velgen.

Wat het chassis betreft steunt de nieuwe BMW CE 02 op een torsiestijf chassis van stalen buizen met dubbele lus. Vooraan is hij uitgerust met een hydraulisch gedempte telescoopvork en achteraan met een enkelzijdige swingarm en een direct scharnierende schokdemper. Op de gegoten lichtmetalen velgen in schijfwielontwerp zijn brede banden gemonteerd en schijfremmen zorgen voor een veilige vertraging voor en achter. Vooraan is hij voorzien van BMW Motorrad ABS.

TFT-scherm, USB-C-oplaadaansluiting en connectiviteitsoplossingen.

In de cockpit informeert een gemakkelijk af te lezen TFT-scherm de bestuurder over de rijsnelheid, de laadstatus van de accu en nog veel meer. Met een USB-C-oplaadaansluiting kan ook een smartphone van stroom worden voorzien. Via de BMW Motorrad Connected App toont uw smartphone u het voorspelde einde van het opladen dankzij een Bluetooth-verbinding, net als op de BMW CE 04. In de HIGHLINE-versie maakt de cradle-modus het mogelijk om de BMW Motorrad App op de smartphone (in een smartphonehouder) veilig te bedienen als extra display met het toetsenbord op het stuur. Ook kunt u uw reizen opnemen met de app. Met de BMW Motorrad Connected Services (ook inbegrepen in het HIGHLINE-pakket) kunnen de laadstatus en andere voertuiginformatie over de CE 02 altijd en overal worden bekeken via de app.

De hoogtepunten van de nieuwe BMW CE 02:

• Maximumvermogen 11 kW (15 pk), nominaal vermogen 6 kW (8 pk), koppel 55 Nm.

• Aangepaste versie voor rijbewijscategorie AM: Maximumvermogen 4 kW (5 pk), nominaal vermogen 3,2 kW (4 pk), koppel 55 Nm.

• Stalen frame en enkelzijdige swingarm achteraan.

• Telescoopvorken vooraan.

• BMW Motorrad ABS (enkel voorwiel).

• ASC (Automatic Stability Control) en RSC (Recuperative Stability Control).

• Achteruitrijhulp

• Standaard twee rijmodi "Flow" en "Surf".

• Derde rijmodus "Flash" als onderdeel van de optionele HIGHLINE-uitrusting en ook verkrijgbaar als origineel BMW Motorrad accessoire.

• Lage zithoogte van slechts 750 mm.

• Geschikt om met z'n tweeën op te rijden

• Keyless Ride.

• LED-koplampen inclusief dagrijlichten en richtingaanwijzers.

• 3,5" micro-TFT.

• USB-C-aansluiting.

• Cradle-modus in de BMW Motorrad Connected App.

• BMW Motorrad Connected Services

• Externe oplader 1.500 W (900 W standaard) voor huishoudelijk gebruik als onderdeel van de optionele HIGHLINE-uitrusting en als optioneel accessoire (voor 11 kW-versie).

• Voorbereiding antidiefstalalarm

Terug naar overzicht