BMW Motorrad stelt de R 18 The Crown voor.

BMW Motorrad stelt de R 18 The Crown voor.

De spectaculaire R 18 custom bike van customizer Dirk Oehlerking ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van BMW Motorrad.

Wanneer Dirk Oehlerking zich met zijn Kingston Custom customizing smederij wijdt aan de BMW R 18, is een spectaculair resultaat gegarandeerd. De bekende customizer zorgde onlangs voor sensatie met de R 18 Spirit of Passion - een adembenemende creatie in gestroomlijnde stijl.

De R 18 The Crown gaat een grote stap verder. "Het is de essentie van mijn creaties tot nu toe," zegt Oehlerking, wiens passie en creativiteit altijd al uitging naar individuele en ongewone motorfietsen. Dit is precies wat hij nu al 30 jaar met volle inzet doet in het Ruhrgebied. Hij houdt van de industriële cultuur en de nabijheid van industrie en ambachten, heeft een geweldig netwerk en prachtige foto-achtergronden voor zijn motorfietsen en zichzelf.

Zelf ontworpen carrosserie van aluminium plaatwerk en voorwielophanging met dubbelzijdige swingarm met centrale veerpoot.Ter gelegenheid van 100 jaar BMW Motorrad heeft hij nu de R 18 The Crown gemaakt, een grote boxermotorfiets die alles heeft. "Ik begon met een nieuwe BMW R18 die ik vervolgens heb gestript. Zoals altijd werkte ik met hardschuim en karton om de vorm, de lijnen en het ontwerp te maken. Het doel was om er krachtig, elegant en snel uit te zien in combinatie met een innovatieve look," beschrijft Oehlerking zijn ontwerpbenadering.

Het ontwerp vereiste een aanzienlijke aanpassing van de technologie. Er moest een compleet nieuwe voorwielophanging worden gebouwd in de vorm van een dubbelzijdige swingarm met centrale veerpoot.

De 8-liter brandstoftank en de carrosseriedelen werden gemaakt van 2 mm dik aluminium plaatwerk, dat met de hand werd gesneden, gebogen en aangedreven.

Terwijl de motor en achterwielophanging hetzelfde zijn als in het origineel, zijn de twee roestvrijstalen uitlaatspruitstukken volledig met de hand gemaakt.

Talrijke standaardcomponenten zoals de koplamp, het instrumentarium, de schakelunits en het voetsteunsysteem zijn perfect geïntegreerd in het spectaculaire concept van de R 18 The Crown. De koppelings- en handrembevestigingen van Magura, het achterspatbord en de beugels van Wunderkind en het zadel van 2 mm dik aluminium plaatwerk en bekleed met echt leer zijn allemaal harmonieuze toevoegingen.Als kers op de taart gaf Oehlerking de R 18 The Crown een Champagne Platinum laklaag met parelmoer, aangevuld met het BMW embleem versierd met een klein kroontje.

De onthulling van de BMW R 18 The Crown vindt plaats van 7 tot 9 juli 2023 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van BMW Motorrad en zal deel uitmaken van de BMW Motorrad Days in Berlijn.

Terug naar overzicht